hirdetés
2020. április. 04., szombat - Izidor.
hirdetés

Felmérés a kórházak adósságállományáról

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkára a mai napon levélben fordult a fekvőbeteg szolgáltatók vezetőihez és fenntartóihoz az intézmények teljes körű és valid adósságállományának felmérése érdekében. 

hirdetés

Levelében arra kérte az intézmények vezetőit, hogy 2010. augusztus 3-áig töltsék ki és küldjék vissza azt a pénzügyi helyzet felmérését célzó adatlapot, amelyet az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetések eredményeként az érintett szakmai szervezetekkel együttműködésben aktualizáltak.

Az ellátórendszer az elmúlt évek kormányzati politikájának köszönhetően a fenntarthatóság szélére sodródott. Az ágazat helyzetének javítása érdekében az Egészségügyért Felelős Államtitkárság sürgős intézkedésekre kényszerül, miközben azzal szembesült, hogy nem rendelkezik teljes körű és valid adatokkal a kórházak adósságállományára nézve.

Az államtitkár levelében tájékoztatta az kórházi vezetőket arról is, hogy a megadott módon történő teljes körű és hiteles adatközlés az intézmény jövőbeni esetleges konszolidációjának alapja és feltétele lehet.

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink