hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Fél év, 113 HIV-fertőzés

Hat hónap alatt 30-an betegedtek meg AIDS-ben, a halálos áldozatok száma 9, közölte a Weborvos.

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ az elmúlt félév HIV-fertőzési és AIDS megbetegedési statisztikáit. Eszerint idén az első félévben 113-an fertőződtek meg HIV-vel, a fertőzöttek közül 30-an lettek AIDS-esek és 9-en haltak meg a betegségben január és június között.

Az idei HIV-fertőzöttek között, csakúgy, mint a korábbi években, a férfiak vannak többségben: 102 férfi, 10 nő és az anonim szűrések miatt 1 ismeretlen kapta el a kórt. A fertőzöttek közül 85-en homo-, illetve biszexuálisok, 13-an heteroszexuálisok voltak, egy ember intravénás kábítószerélvező, 14 ismeretlen.

Hat hónap alatt 30-an betegedtek meg AIDS-ben 25 férfi és 5 nő. 20-an a homo/biszexuális rizikócsoportba tartoztak, 9-en heteroszexuálisak egy AIDS-es intravénás kábítószerélvező. Az idei 9 halálos áldozat között 6 férfi és 3 nő volt.

Összehasonlítva a korábbi évek statisztikáit az idei hat hónap adatai nem nagyon térnek el a korábbi évek hasonló időszakának adataitól, írja a lap.

(forrás: WebOrvos)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.