hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Falus: Hibázott a kormány!

Az ÁNTSZ korábbi vezetője szerint hibát követ el a kormány azzal, hogy átszervezi a tisztiorvosi szolgálatot és feldarabolja az Országos Epidemiológiai Központot.

A makói az első eset, hogy a járványügyi hálózat nem tudta időben észrevenni és megállítani a kanyarófertőzést, ezért fordulhatott elő, hogy a csongrádi város kórházának dolgozói lázasan jártak be dolgozni és adták tovább a fertőzést – mondta Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos a Magyarország élőben című műsorban.

„Évek óta ilyen nagy járvány nem volt. Decemberben már tudtuk, hogy az influenzajárvány idén nagyobb lesz, mert szokatlanul korán az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma ki tudta mutatni a vírust, amire korábban nem volt példa. És ebben az évben sem az influenza miatt kórházba kerültek, intenzív osztályra kerültek vagy lélegeztetésre szoruló betegeket nem gyűjtötte már össze az epidemiológiai központ, nem is tudjuk, hogy influenzában ebben az évben hányan haltak meg. De például tudom, ma beszéltem valakivel, hogy Makón is volt egy ilyen halálozás decemberben” – fogalmazott Falus Ferenc.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink