hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ezermilliárdról konzultál a MOK-kal az Emmi

Ezermilliárd forintnál jóval több kerül az egészségügybe évről évre – válaszolt az államtitkár a MOK elnökének kijelentésére az InfoRádióban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 23,5 milliárd forintos plusz forrást szán a gyógyszertámogatásra, 6,5 milliárdot az összevont szakellátásra, 6 milliárd forintot gyógyászati segédeszközökre valamint 900 millió forintot kötszertámogatásra.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak elmondta, hogy az összeget a lakosság igényeihez mérten határozták meg.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint ugyanakkor ez csupán apró korrekció, amelynek nincs közvetlen hatása a gyógyításra. Éger István úgy fogalmazott, ebből az összegből nem lesz bér, mint ahogyan nem lesz bér abból a 6,5 milliárd forintból sem, amit az összevont szakellátásra fordítanak.

Ez egy pici csepp a tengerben, amivel korrigálnak szükség szerint egyes sorokat a költségvetésben, de a részleteket nem ismerjük – mondta a kamara elnöke.

A Magyar Orvosi Kamara felvetésére, hogy ezer milliárd forint kellene és akkor rendben lenne az egészségügy, Horváth Ildikó azt mondta, ezer milliárd forintnál jóval több kerül az egészségügybe évről évre. Azt, hogy ezt az összeget a kamara pontosan hogy gondolja, milyen területekre szánja, erről beszélgetni kell, ahogyan arról is, melyek azok a szervezeti változások, amelyek garantálják, hogy ha még több összeget fektet be a kormány, akkor attól valóban hatékonyabb, jobb lesz a betegek ellátása - tette hozzá az államtitkár.

Horváth Ildikó azt ígérte, hogy ismételten konzultálnak a szakmai szervezettel.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink