hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Évről évre egyre fontosabb a bőrük egészsége a magyaroknak

2022 első felében már 42 százalékkal többet költöttek a magyarok bőrgyógyászati vizsgálatokra, mint egy évvel korábban – derült ki az OTP Egészségpénztár adataiból.

Az OTP Egészségpénztár összesített statisztikáiból arra következtethetünk, hogy a magyarok számára egyre fontosabb az egészségi állapotuk rendszeres ellenőrzése. Az idei év első félévében a pénztári tagok közel 42 százalékkal többet fordítottak bőrvizsgálatra, mint 2021 azonos időszakában. A bőrgyógyászati szűrésekre költött összeg 2022. január és júliusa között meghaladta a 6 millió forintot, ami majdnem 2 millió forinttal több ráfordítást jelent tavalyhoz képest.

A rendszeres bőrvizsgálatok mellett az ápolási termékek – amelyek magukba foglalják a baba naptejeket – is egyre kelendőbbek, ugyancsak 20 százalékkal emelkedett az ilyen jellegű árucikkekre fordított összeg egy év alatt. 

Az OTP Egészségpénztárnál hiszünk abban, hogy az egészséges életmódnak a megfelelő orvosi ellátás mellett része a felkészülés, a rendszeres, tudatos döntések meghozatala. Ezért tartjuk pozitív folyamatnak, hogy egyre többen fordítanak egészségügyi megtakarításaikból olyan prevenciós célokra, mint a rendszeres bőrvizsgálatok, vagy éppen a napvédő termékek – véli Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. – Ugyanakkor látjuk, hogy ezen a téren is bőven van még lehetőség a fejlődésre, a tudatosság növelésére. Ezért arra bártorítjuk valamennyi pénztártagunkat, hogy akár az okostelefon alkalmazásunkon, akár online felületeinken keresztül tájékozódjanak a lehetőségekről és ne hagyják ki a 20%-os adóvisszatérítés kínálta ziccert – tette hozzá.

(forrás: OTP Egészségpénztár, fhcafe)
hirdetés

Könyveink