hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Európai orvostanhallgatók gyűjtenek magyar klinikáknak

Magyarországon ad jótékonysági koncertet az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa (EMSOC): pénteken Szegeden, vasárnap Budapesten lépnek fel.

A koncertek bevételével a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetét, valamint a budapesti Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját támogatja az EMSOC - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadásokon Kodály Zoltán Galántai táncok és Carl Orff Carmina Burana című művét hallhatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a budapesti Olasz Kultúrintézetben. A műsor második felében elhangzó Orff-műben Iris Eggler svájci szoprán, Georg Kalmbach német tenor és Kelemen Zoltán magyar bariton vállalta a közreműködést. Az eseményen Somorjai Péter, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatója és karmestere vezényel. A kórus vezetője a német Anna-Katharina Kalmbach.

A zenekar és a kórus története 1993-ban kezdődött, amikor német orvostanhallgatók kezdeményezésére kamarazenekart hívtak életre olyan európai orvosjelöltekből, akik tanulmányaik mellett szívesen zenélnek. Az évek múlásával az együttes szimfonikus zenekarrá és kórussá nőtte ki magát. Rendezvényeiknek otthont adott London, Barcelona, Ljubljana, Bécs, Bázel, Prága, Oslo, Róma, Berlin, Varsó, Riga, Heidelberg, Manchester, Giessen és Rijeka.

Az idei esemény rendezési jogát Szeged nyerte el, a több mint húsz európai országból érkező résztvevők itt alakítják meg a nyolcvan tagú szimfonikus zenekart és a hatvan tagú kórust, amelyet a húszfős gyerekkórus tesz teljessé.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink