hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Erőt és eseteket gyűjtenek a rezidensek

Tagjaitól és a szakorvoskollégáktól kér bizonyítékokat, esetleírásokat a rezidensszövetség a szakorvosjelöltek foglalkoztatása során elkövetett szabálytalanságokról, hogy azok alapján az ombudsmanhoz fordulhasson.

A Magyar Rezidens Szövetség a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre várja a bejelentéseket, mint a honlapjukon írják: „Amennyiben az alábbi problémákról egyértelmű bizonyítékokat tudunk szerezni, abban az esetben szeretnénk az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordulni:

  • a rezidensek nem megfelelő szakmai felügyelet mellett dolgoznak/ügyelnek
  • egyes intézmények az orvosokat akaratuk ellenére rákényszerítik bizonyos munkakörök – főleg sürgősségi betegellátó osztályok – elvállalására
  • rezidenseket a sürgősségi félév során a sürgősségi betegellátó osztályokon éjszakai/hétvégi műszakban dolgoztatják, de a szükséges plusz juttatásokat nem fizetik ki
  • bármilyen más szabálytalanság, a jelenlegi jogszabályok be nem tartása, ami tömegesen fordul(hat) elő.

Dénes Tamás a szövetség elnöke szerdán reggel a Hír TV Reggeli Járat című műsorában beszélt a honlapjukon is említett problémákról – ezt itt nézhetik vissza.

(forrás: Rezidens.hu, Hír TV)

cimkék

hirdetés

Könyveink