hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Elfogadta a Semmelweis Tervet a kormány

A kormány támogatja az egészségügyért felelős államtitkárság által előterjesztett Semmelweis Tervet - közölte a kormányszóvivő. Nagy Anna tájékoztatása szerint a keddi kormányülés egyik fő témája volt az egészségügy megmentését célul kitűző Semmelweis Terv. Szerdán Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral részletes sajtótájékoztatót tartanak a témában.

A kormányszóvivő a részletekről szólva annyit közölt, hogy a kabinet egyetértett azzal, hogy kiépüljön egy olyan állami egészségszervezési rendszer, amely 1-1-5 millió lakos ellátásáért felelős térségi egységekre épül. Ezzel együtt pedig átalakul a népegészségügy intézményrendszer is - tette hozzá.

A kormány emellett támogatja egy állami egészségszervezési központ, valamint térségenként az egészségszervezési igazgatóságok kiépítését is. Mint mondta ezek ellátnak majd különböző területi egészségszervezési feladatokat is, de ezen központok alakítják majd ki azt is, hogy a különböző egészségügyi intézmények milyen formában működjenek együtt a jövőben - mondta Nagy Anna.

Az ágazati vezetés elsőként tavaly év végén hozta nyilvánosságra a Semmelweis Terv vitairatát. Ezen később finomítottak a tárcához érkezetett társadalmi és szakmai észrevételek figyelembevételével, majd május közepén nyilvánosságra hozták az elkészült tervezetet. Ebben a jelenlegi helyzetet úgy vázolták: az egészségügyi ellátórendszer jelenlegi struktúrájában és kapacitásaival fenntarthatatlan. Az egészségügy további működéshez ezért azonnali és átfogó intézkedéseket véltek szükségesnek.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés