hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Egészségügyi támogatás Kárpátaljának

A kormány elkötelezett nemcsak a magyarországi, hanem a külföldön élő magyarság sorsa iránt is, éppen ezért a mai napon 8 ezer adag kanyaró elleni védőoltás kiszállítása kezdődik meg Kárpátaljára. Az intézkedéssel a világszerte elismert magyarországi védőoltási rendnek köszönhető járványügyi biztonság tovább erősödik.

hirdetés

A kanyaró heveny, nagy fertőzőképességű kiütéses vírusbetegség, amely napjainkban főleg oltatlan személyek körében okoz kiterjedt járványokat. A leghatékonyabb megelőzési módszer a lakosság kanyaró elleni védőoltással való átoltottságának fenntartása.

Magyarországon a kanyaró elleni védőoltásokat 1969-ben vezették be életkorhoz kötött kötelező oltások formájában. A hosszútávra szóló védettség kialakítása érdekében 1989-től kezdődően bevezették az újraoltást. Hazánkban csak néhány behurcolt, elszigetelt eset fordult elő, honi eredetű kanyaró megbetegedés 2002 óta nem történt.

Magyarországon  a kötelező védőoltási rend egyedülálló. Hazánkban az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében az átoltottság 98% fölött van, ez gyakorlatilag a populáció számára teljes védettséget ad. 

A kormány a tavalyi évben 5 ezer kanyaró elleni vakcinával támogatta a kárpátaljai lakosság járvány elleni védekezését.

A védőoltások biztosítása a határon túli magyarság számára nem csak a nemzeti összetartozás erősítésének lehetősége, hanem a határainkon túlról érkező járványügyi kockázat csökkentésének eszköze egyben. A határ menti területek járványügyi biztonságával hazánk járványügyi biztonsága is erősödik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink