hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egészségügyi pályázatok az Új Széchenyi Tervben

Pályázni lehet infrastruktúra fejlesztésre, eszközbeszerzésre és képzésre is, és az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtó intézmények számára is kínál finanszírozási lehetőséget a meghirdetett Új Széchenyi Terv (ÚSZT).

Az ÚSZT pályázati kézikönyve szerint a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére az ÚSZT Egészségipari Programjában nyílik lehetőség. A támogatásra közfinanszírozott rehabilitációs szakellátást végző egészségügyi szolgáltatók, vagy ezeket fenntartó intézmények pályázhatnak. A fekvő- és járóbeteg ellátás terén egyaránt lehet pályázni. Nappali kórház, valamint pszichiátriai/addiktológiai rehabilitációhoz kapcsolódó gondozási intézmények is részesülhetnek támogatásban - áll a kézikönyvben.

A pályázatok célja, hogy egyrészt javítsák a területen élő betegek hozzáférését a rehabilitációs ellátásokhoz, másrészt javuljon a szolgáltatások színvonala oly mértékben, hogy azok igénybevételét vonzóvá tegye a külföldi betegek számára is.

A szolgáltatók régiónként eltérő összegű támogatásra számíthatnak. A legtöbb forrás, összesen 3,5 milliárd forint az Észak-alföldi régióban, a legkevesebb, 1,25 milliárd forint a Nyugat-dunántúli régióban áll majd rendelkezésre. A többi régióban 2,0-2,5 milliárd forint közötti fejlesztési forrásra lehet majd pályázni. A pályázható legkisebb összeg 5 és 20 millió forint között, a maximális összeg 250 és 800 millió forint között mozog.

A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése mellett a Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program keretében lehetőség nyílik turisztikai szolgáltatások fejlesztésére valamint helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozására és fejlesztésére pályázni.

A pályázatokat 2011. március 1-jétől lehet majd benyújtani, további részletek az Új Széchenyi Terv honlapján.

(forrás: MedicalOnline, VG Online)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink