2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Dollármilliárdos lett egy gyermekorvos Szaúd-Arábiában

A Sulaiman Abdulaziz Al-Habib által alapított és az ő nevét viselő egészségügyi csoport most lép a szaúdi tőzsdére, írja a G7.

Az elsődleges részvénykibocsátás meglehetősen jól sikerült, a papírok a meghirdetett ársáv tetején találtak gazdára, a befektetők minden egyes részvényért 50 rijált fizettek.

A kibocsátás előtt az alapító 49 százalékos részesedéssel rendelkezett a vállalatban, ennek köszönhetően vagyona a Bloomberg számításai szerint 8,5 milliárd rijál, avagy 2,3 milliárd dollár (710 milliárd forint). A kibocsátási tájékoztató szerint az üzletember 17,4 millió részvényt értékesít, azaz 870 millió rijál bevételhez jut a tőzsdére lépéssel. Ez dollárban nagyjából 235 millió, forintban pedig körülbelül 72,5 milliárd. (Azaz részesedésének körülbelül 90 százalékát megtartja.)

A vállalat az egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltató Szaúd-Arábiában, kórházakat, ambuláns rendelőket, gyógyszertárakat és orvosi laborokat üzemeltet a királyság mellett Dubajban és Bahreinben.

A 68 éves Al-Habib 1993-ban alapította vállalatát, miután az állami egészségügyben dolgozott, egyebek mellett két rijádi kórház gyermekorvosaként. Az egészségügy mellett kereskedelmi ingatlanbefektetései is vannak, közli a lap.

(forrás: G7)
hirdetés

Könyveink