2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Díjazták az Affideát a LaingBuisson Health Awards-on

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív dózismenedzsment programjával nyerte el az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját.

A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva.

Az Affidea dózismenedzsment programjában a vállalatcsoport havonta több mint 75 ezer CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40 százalékkal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, növelve a páciensek biztonságáta magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében.

A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban – amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítése érdekében egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak.

A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelynek során lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jóddózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció jellemzőiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll). A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges anyag beadást.

Megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a rangos díjat. Ez bizonyítja a szigorú klinikai protokollok és innovatív eszközök alkalmazása mellett tett erőfeszítéseinket és eredményeinket a kiemelkedő betegbiztonság érdekében. Szeretnék köszönetet mondani minden csodálatos csapatunknak, akik elkötelezetten dolgoznak a klinikákon, különösen a dóziscsökkentő programban résztvevő csapattagoknak a szenvedélyükért, az elkötelezettségükért és a színfalak mögött végzett kemény munkájukért. Ezzel a díjjal elismerték munkájuk igen magas színvonalát, és nem is lehetnék büszkébb – mondta Guy Blomfield, a Felügyelő Bizottság elnöke, az Affidea vezérigazgatója.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy tökéletesen megfelelünk a 2013/59-es Euratom-irányelvnek azáltal, hogy azonosítjuk a valós idejű eltéréseket, szabványosítjuk és optimalizáljuk a CT-protokollokat, miközben betartjuk a képminőség és a fokozott betegbiztonság aranyszabályait. 2023-ra ambiciózus terveink szerint bevezetjük a Dózismenedzsment Programunk új verzióját az Affidea összes leányvállalatánál, az összes országban, a legmagasabb betegbiztonsági szabványok iránti elkötelezettségünktől vezérelve – tette hozzá Alessandro Roncacci orvosigazgató alelnök.

Az Év Diagnosztikai Szolgáltatója díj mellett egy újabb, rangos kitüntetésben részesültünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50%-kal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szakmai színvonal biztosításával, szigorú klinikai protokollok mellett és az innovatív eszközök hatékony kihasználásával tovább csökkentsük a vizsgálataink sugárterhelését – tette hozzá Horváth Ágnes az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán.

A díjátadó ünnepséget a független egészségügyi szektor több mint 1000 kulcsszereplőjének részvételével a Westminster Bridge Parkban tartották.Ez a díj az idén a második elismerés, amellyel az Affidea teljesítményét jutalmazták. Júniusban ugyanis a vállalat elnyerte az Év Diagnosztikai Szolgáltatója címet a HealthInvestor Awards 2022-n.

hirdetés

Könyveink