hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Csányié a Budai Egészségközpont épülete

Tegnap este elkelt a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai épülete, az MNV Zrt e-árverés oldalán meghirdetett ingatlan tulajdonjoga is az azt jelenleg bérlő egészségközpontté lett, írja a Napi.hu.

Elkelt a Honvédkórház egykori, Királyhágó utcai épülete, az MNV Zrt e-árverés oldalán meghirdetett ingatlan tulajdonjoga 4 milliárd 70 millió forintért cserélt gazdát. Az új tulajdonos az ingatlant 15 éve bérlő Budai Egészségközpont (BEK). Információink szerint a liciten csak a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. indult, ez az a cég, amelyen keresztül Csányi Sándor OTP-vezér 2017-ben közvetett irányítást szerzett a Budai Egészségközpontban.

A mára 500 főállású alkalmazottal és 300 szerződött partnerrel működő vállalkozást 2000-ben alapította Varga Péter Pál; kezdetben ortopédiai szakrendelést nyújtottak, majd elindították a vállalati egészségügyi szolgáltatásokat, köztük a szűrővizsgálati programokat. Ők üzemeltetik 2005 óta az Országos Gerincgyógyászati Központot is, az alapító jelenleg is a magánkórház főigazgatója.

Varga Péter Pál egy múlt heti háttérbeszélgetésen elmondta, régóta tervezik az épület megvásárlást, amire az elmúlt 15 évben legalább 2 milliárd forintot ráköltöttek. Azt is mondta, ha sikerül a tranzakció, nagyszabású, 22 ezer négyzetméterre kiterjedő fejlesztést indítanak a jelenlegi járó- és fekvőbeteg-ellátó kapacitás bővítését megcélozva. Új műtőblokk készül majd, s növelik az ehhez szükséges intenzív ellátás kapacitását is, emlékeztet a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink