hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Connor Levyt megelőzték

Kiderült, a néhány napja még a világ első dizájnbabájaként ünnepelt Connor Levyt megelőzték, Kínában, magyar közreműködéssel – írja a NOL.

Egy kínai konferencián bejelentették, hogy az első olyan gyereke kínai, akinek teljes genomját az embrióbeültetés előtt megszűrték, már tíz hónapos. S azóta tizenöt újabb gyerek született Kínában hasonló módon – hathatós magyar közreműködéssel.

A különleges eredmény a világ legnagyobb genetikai kutatóintézete, a shenzheni BGI nevéhez fűződik. A munkában elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar Vajta Gábor, aki szerint nem kell attól tartani, hogy Kína elárasztja dizájnbébikkel a világot. A kínai szabályozás rendkívül szigorú, és a legjobb klinikák minden tekintetben megfelelnek a nyugati követelményeknek. Vajta arra nem tudott választ adni, hogy mennyiben különbözik a kínai és az oxfordi módszer – ők már 2013 januárjában leközölték az eljárásukat, az oxfordiak ezt eddig nem tették meg. A lényeg viszont azonos, ami ezen a területen olyan előrelépés, mint a benzinmotor volt a gőzgép után – olvasható a nol.hu cikkében.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés