2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Bűncselekmények gyanúja a BAZ megyei kórház körül

Többek között emberi test tiltott felhasználása, és költségvetési csalás gyanújával is vizsgálódnak a hatóságok az intézménynél, írja a Népszava.

Legalább négy komoly bűncselekmény gyanújával vizsgálódik az adóhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház működésével kapcsolatban – derül ki abból a levélből, amit Polt Péter legfőbb ügyész küldött a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére.
 
Bangóné egy újságcikk apropóján érdeklődött, amelyben arról számoltak be, hogy júliusban a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, sőt, a miskolci kórházzal kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is vizsgálódik.
 
Polt Péter a Népszava szerint viszonylag részletes választ adott, sőt további nyomozásokról is beszámolt. Közlése szerint összesen négy, tavaly és idén megkezdett hatósági eljárás zajlik:
  • Az NNI az emberi test tiltott felhasználása (2019) és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés (2018) miatt nyomoz
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás (2018) miatt vizsgálódik
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság pedig maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés (2019) és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.
(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink