hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

 

Biohacker

Brian Hanley amerikai mikrobiológus idegen gént ültetett be izmaiba, hogy stimulálja a növekedés hormonját és késleltesse az öregedést, írja a Népszava.

A Kaliforniában élő tudós, aki korábban a biológiai fegyverek elleni védekezéssel foglalkozott, a La Repubblicának mesélte el meredek ötletének történetét.

„Amikor a kaliforniai egyetemen az AIDS-vírust tanulmányoztam, azt olvastam, hogy Ghrh-nak nevezett hormonunknak a legnagyobb hatása a növekedés hormonjára van. Megtámadja a sejteket ugyanazokat a receptorokat használva, amelyet az AIDS-vírus használ ellenük. Arra gondoltam, hogy minél több Ghrh hormonunk van, az AIDS annál több „lefoglalt” receptort talál és így a betegség megszűnik. Azért is, mert a Ghrh erősíti az immunrendszert is” – mondta Hanley, aki elárulta, hogy az AIDS-problémáról azért tért át a szervezet fiatalítására, mert a gyógyszercégek nem akartak beruházni az AIDS-ellenes programjába. Ezért összpontosított a hormon egyéb pozitív hatásaira, arra, hogy erősíti az immunrendszert és késlelteti az öregedést.

Hanley egy független bioetikai bizottsághoz fordult, amely hozzájárult a kísérlet végrehajtásához, de csak egyetlen emberen. Ezért úgy döntött, hogy ő maga lesz a kísérleti alany. Azért még sincsen teljesen egyedül, mert a kísérletet figyelemmel kíséri a Harvard egyetem orvoskarának George Church laboratóriuma is. Hanley emlékeztet arra, hogy korábban is számos tudós, köztük tucatnyi Nobel-díjas végzett saját magán kísérletet. A legutóbbi Barry Marshall, 2005 orvosi Nobel-díjasa volt, aki lenyelt egy helikobaktérium-kultúrát, hogy megtudja, milyen hatása van az emésztőrendszerre és a fekélyekre.

További részletek

(forrás: Népszava Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink