hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Belenéznek az egyetemisták tányérjába

Három egyetemen indul márciustól a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének egészséges életmódot népszerűsítő ingyenes programja

Az „E3 – Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak” programban a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara vesz részt. Az előadásokat és a tanácsadást bármilyen szakos hallgató látogathatja, de az egyetemválasztásban szerepe volt annak is, hogy ezeken a fakultásokon olyan szakembereket is képeznek, akik később hivatásuk során is szoros kapcsolatban lesznek a táplálkozástudománnyal.      

Az öt szemeszteren átívelő programban az MDOSZ szakértői 40-50 előadást és több mint 600 szaktanácsadást kínálnak a diákoknak. Noha a programnak nem célja a szűrés, természetesen felhívják a hallgatók figyelmét arra, ha további szakorvosi ellátásra vagy kivizsgálásra van szükség. A Szövetség mindezt a Coca-Cola Alapítványtól nyert pályázati pénzből valósítja meg.

Mind az előadáson résztvevők, mind pedig a személyes tanácsadást igénybevevők esetében rögzítik a hallgatók táplálkozási szokásait, valamint az ezzel összefüggésbe hozható alapadatait, mint pl. a testtömeg, BMI, testösszetétel.  A három éves időszak végére kb. 4500 egyetemista étkezési szokásairól és tápláltsági állapotáról állnak majd rendelkezésre adatok, amelyek feltehetően kortársaik egészségi állapotáról és táplálkozási szokásairól is képet adnak, illetve az alapját képezhetik további felméréseknek.

(forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)
Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink