hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Belebuknak, ha fészbukolnak?

A „Facebook-törvény” bevezetése óta „repkednek a fegyelmik a mentőszolgálatnál – írja az fn24.

Egy a lapnak nyilatkozó OMSZ-dolgozó szerint csak az elmúlt pár napban öt fegyelmit osztottak ki olyan bejegyzések miatt, amelyek többsége „nem a betegellátásról, sokkal inkább a jelenlegi vezetésről szólt".

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója idén februárban alkotta meg az úgynevezett "Facebook-szabályzatot", amely konkrét utasításokat tartalmaz a „bajtársnőknek és bajtársaknak" a közösségi média használatára vonatkozóan - emlékeztetnek.

A főigazgató az OMSZ „jogos gazdasági érdekei, jó hírneve védelme, valamint a beteg-, az adatvédelmi és a kegyeleti jogok maradéktalan érvényesítése érdekében" arról tájékoztatta valamennyi munkatársát, hogy szükség esetén betekint a közösségi oldalakon („facebook, iwiw, mentőállomások honlapjai, nyilvános fórumok stb.") közzétett véleményébe, valamint "megosztott egyéb médiatartalmába".

A lap igyekezett megtudni a mentőszolgálattól, hogy kik és hogyan figyelik a kollégák virtuális aktivitását, s egyáltalán hol a határ?

Győrfi Pál szóvivő tájékoztatása szerint: "szó sincs ’folyamatos megfigyelésről’, célunk ... az Országos Mentőszolgálat jó hírének védelme, a szolgálattal, feladatellátással kapcsolatos téves, félrevezető, lejárató tartalmak közzétételének megelőzése, a személyiségi jogok védelme. A közösségi média felülete nem tekinthető magánszférának... ezért amennyiben a szabályzatban foglaltakat megszegő közzétételről szerzünk tudomást, a felelőst figyelmeztetésben részesítjük, súlyos esetben eljárást indítunk." - olvasható az fn24-en.

(forrás: FN24)

cimkék

hirdetés

Könyveink