hirdetés
2022. május. 16., hétfő - Mózes, Botond.
hirdetés

Befogadhatja a WHO a kínai orvoslást

Az Egészségügyi Világszervezet frissen kiadott, az ismert kórképek diagnózisát, kódjait, terápiáit összefoglaló Nemzetközi Betegségosztályozó Rendszer nevű kézikönyvében egy egész fejezet szól a hagyományos kínai orvoslásról, írja az Index.

Az egész Föld orvoslása felett őrködő Egészségügyi Világszervezet nemzetközi betegségregiszterének legújabb, 11-es kiadása egy egész fejezetet szentel a hagyományos kínai medicinának. A kínai gyógyítók persze világszerte ünneplik a döntést, hogy a WHO végre komolyan veszi őket.

A kritikákra reagálva a WHO bejelentette, szó sincs arról, hogy bármilyen terápiát is befogadtak volna vagy támogatnának. Mindössze arról van szó, hogy felajánlják az orvosok számára, hogy a kórképeket a nyugati rendszer vagy a keleti rendszer szerint diagnosztizálják. Ám ahogy Steven Salzberg, a Johns Hopkins Egyetem professzora írta a Forbes-ban: "Nincs indokolható ok arra, hogy kínai, amerikai, olasz vagy bármilyen orvoslásról beszéljünk. Ha a kezelés működik, akkor orvoslásról van szó. Ha nem működik, nem orvoslásról van szó. Utóbbi esetben nem kéne eladni az embereknek, hamis állítások kíséretében", közli a lap.

A teljes cikk az Index-en

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink