hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Az Emmi felülvizsgálná a természetgyógyászattal foglalkozó rendeleteket

MSZP-s képviselők kérdeztek rá az új emberi erőforrás miniszternél, az onkológus Kásler Miklósnál, hogy mit gondol az alternatív gyógyászatról, írja a hvg.hu.

Kásler helyett az Emmi államtitkára, Rétvári Bence válaszolt Korózs Lajos és Tóth Bertalan kérdésére, a válaszban pedig azt írta, a hagyományos kínai gyógyászat egy komplex orvosi rendszer, amely a világörökség része, és a Magyar Tudományos Akadémia is kiadott állásfoglalást az elismertségéről és alkalmazhatóságáról.

Ezen felül Rétvári védelmébe vette a homeopátiát is, amelyről azt írta: A homeopátia világszerte alkalmazott rendszer, ahol az alkalmazó orvos tudása és orvosi felelőssége dönteni, hogy adott páciensnél alkalmazza-e vagy sem. Hozzátette, természetesen a terület szabályozása és folyamatos nyomon követése elengedhetetlen, és felül is kell vizsgálni a természetgyógyászattal foglalkozó rendeleteket. Rétvári megemlítette azt is, hogy a szakorvosok által végezhető, más alap orvosi szakképesítésre épülő hagyományos kínai orvoslás illetve homeopátia gyakorlásának feltétele az egyetemi vizsga, az állami engedély és a kamarai tagság, valamint a dokumentációs kötelezettség, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink