hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Be kell oltani a betegségen átesetteket is!

Az USA járványügyi hatóságának igazgatója felhívásban kérte, hogy az is oltassa be magát, aki már átesett a fertőzésen, közli az Index.

 

Ennek oka pedig az a nemrégiben befejeződött vizsgálat, illetve annak eredményeit publikáló tanulmány, miszerint a koronavírus-fertőzésen már átesett, tehát elviekben természetes immunitással rendelkező, de be nem oltott személyek 2,34-szeres gyakorisággal fertőződtek meg újra azokhoz képest, akik szintén átestek a fertőzésen, és utána védőoltást is kaptak. A vizsgálatot az Egyesült Államokban, azon belül Kentucky államban végezték idén május és június között.

Ebből már teljesen egyértelmű, hogy az oltás a legjobb módszer arra, hogy magunkat és környezetünket is megvédjük – folytatta Walensky, hozzátéve, hogy ez különösen fontos a delta- (korábban indiai) variáns terjedésével. Ezek valós életből nyert adatok, a betegek újrafertőződésének esélyeit mérték a vizsgáló orvosok. Ezenfelül azonban a betegek vérében található antitesteket is megvizsgálták, és arra jutottak, hogy az oltottak vérében mérhető immunválasz arra utal, hogy antitestjeik hatásosabban semlegesíthetik a variáns vírusokat is.

A teljes cikk

(forrás: Index)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink