hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Baktériumirtás: levegő legyen vagy papír?

A Queensland Műszaki Egyetem kutatói a papírtörlőre szavaznak az elektromos kézszárítóval szemben, s ezt ajánják az egészségügyi intézményeknek is – írja az mno.hu.

A szakértők dr. Cunrui (Ray) Huang vezetésével azt vizsgálták, hogy a rendelkezésre álló kézszárítási módszerek közül melyik távolítja el a baktériumokat a leghatékonyabban a kezünkről. „Amikor a higiéniát vizsgáljuk, fontos észben tartani, hogy a baktériumok átvitele nagyobb valószínűséggel fordul elő nedves, mint száraz kéz esetén” – magyarázta dr. Huang. „A kézszárítóval 30 másodperccel hosszabb ideig tart ugyanazt a szintű kézszárazságot elérni, mint törlővel, ami nagyon fontos, mert az emberek többsége alig 20 másodpercet szán kézszárításra a mosdóban.”

A szárítási módszer típusa is befolyásolja azt is, hogy mennyi baktérium marad a kezünkön kézmosás után. „Lehetséges, hogy a papírtörlő azért hatékonyabb, mert fizikailag eltávolítja a baktériumokat a kézről, amire a meleg levegős és a magasnyomású kézszárító gépek képtelenek” – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink