hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az OSZSZ csatlakozik az ágazati összefogáshoz

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége (OSZSZ) is részt kíván venni egy széleskörű ágazati összefogásban.

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége (OSZSZ) csatlakozik a Magyar Orvosok Szakszervezetének felhíváshoz, és részt kíván venni egy széleskörű ágazati összefogásban, hiszen számunkra is elfogadhatatlan az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény több eleme, és az, hogy a törvényt az érintettek, az érdekképviseletek bevonása nélkül alkották meg.

Ahogy már Áder János köztársasági elnöknek is megírt levelünkben kifejtettük, a hálapénz intézményének megszüntetésével és az orvosi bérek emelésével egyetértünk, azonban elutasítjuk, hogy az egészségügyi- és egészségügyben dolgozókra a fegyveres erők szolgálati jogviszonyához hasonló törvény vonatkozzon. A törvény életbe lépése mind az ellátók, mind a betegek számára bizonytalanságot és a hátrányos helyzeteket eredményezhet.

Az OSZSZ természetes szövetségesének tekinti a Magyar Orvosok Szakszervezetét, hiszen együttműködésünk hosszú évekre tekint vissza. Az OSZSZ is kéri azokat az ágazati szakmai és érdekvédelmi szervezeteket, akik fontosnak érzik a tagságuk és az ágazatban dolgozó munkavállalók érdekeinek védelmét, csatlakozzon az összefogáshoz.

(forrás: Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége , Országos Sajtószolgálat)
hirdetés

Könyveink