hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az ipar és az egyetem erényeit egyesítik

Stratégiai kutatás-fejlesztési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem és a General Electric Healthcare – tudatja honlapján az egyetem.

Az együttműködés nagyban hozzájárulhat a hazai egészségügyi fejlesztések megvalósításához. Mint azt dr. Szél Ágoston rektor az aláírás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az alapvető cél az egészségügyi ellátás és az orvostechnológia fejlesztése. Több tudományterületen is terveznek együttműködést, ezek közé tartozik az aneszteziológia, az intenzív terápia, a perinatológia, a kardiológia, a transzplantáció, a sebészet, az egészségügyi informatika, a képelemzés, a genetika, a patológia, valamint a személyre szabott orvoslás – mondta a rektor. Hozzátette: ezekben a szakmákban az ipari és az egyetemekre jellemző alapkutatási megközelítés nagyon jól kiegészítik egymást.

Ha a GE alkalmazottait be tudjuk vonni az egyetemi oktatásba, a Semmelweis Egyetem szakemberei pedig részt tudnak venni a vállalat által végzett műszerfejlesztésekben, már komoly eredményeket tudunk elérni – vélte Dr. Szél Ágoston. Az egyetem szeretne szerepet vállalni újabb vállalkozások, spin off-ok elindításában és nemzetközi fejlesztések kezdeményezésében is – idézik tovább a rektort a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink