hirdetés
2020. május. 25., hétfő - Orbán.
hirdetés

Az egyszerűsített többletkapacitás-befogadási eljárásról

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatója a többletkapacitások egyszerűsített eljárásban történő befogadásának kérelmezéséről.

hirdetés

Az egészségügyi szolgáltatók

 • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de az adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződése alapján nem finanszírozott speciális, magasabb felkészültséget igénylő ellátás (ideértve a *HBCS és indexált OENO), valamint,
 • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződés alapján nem finanszírozott külön jogszabályban meghatározott tételes elszámolás alá eső egyszer használatos eszköz, illetve gyógyszer,
 • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződés alapján nem finanszírozott nagyértékű még országosan el nem terjedt beavatkozás,
 • a finanszírozási szerződés szerinti dialízis kezelőhelyek és kezelési műszakok mértékét meghaladó kapacitás, mint többletkapacitások egyszerűsített eljárásban történő befogadását kérelmezhetik.

A többletkapacitás befogadására vonatkozó, szakmai indokolással ellátott kérelmet a Többletkapacitás-befogadási Bizottsághoz lehet benyújtani, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak címezve (1139 Budapest, Váci út 73/a.).

A kérelem benyújtásának határideje 2011. március 20.

A kérelemhez mellékelni kell:

 1. a fenntartó nyilatkozatát a befogadási kérelem támogatásáról,
 2. az érintett szakterület szerinti szakmai kollégium/társaság véleményét,
 3. az egészségügyi szolgáltatónak működési engedélyt kiadó ÁNTSZ nyilatkozatát az ellátás nyújtásához szükséges feltételek fennállásáról,
 4. a befogadás szükségességének részletes szakmai indoklását,
 5. a befogadás fenntarthatóságát alátámasztó pénzügyi hatásvizsgálatot, megjelölve a szolgáltatás éves felvállalt mennyiségét, és a szükséges teljesítményvolument.

A többletkapacitási igény értékelésének egyszerűsítése érdekében a kérelemhez szükséges csatolni a mellékelt és kitöltött adatlap(ok)at is.

Külön adatlapot kell kitölteni

 • tételes elszámolás alá eső egyszerhasználatos eszközökre, eszközönként;
 • tételes elszámolás alá eső gyógyszerekre, gyógyszerenként;
 • nagyértékű még országosan el nem terjedt beavatkozásokra, beavatkozásonként;
 • dialízis ellátási kapacitásokra (kezelőhely, kezelési műszak), állomásonként;
 • *HBCS szerinti ellátásokra,
 • indexált OENO kód szerinti ellátásokra.

Több *HBCS, illetve több indexált OENO kód szerinti ellátás befogadására vonatkozó kérelem esetén, az adatlapon soronként kell az adatokat megadni.

További információk az OEP honlapján.

(forrás: OEP)
hirdetés

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink