hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Az egészségügy nem vitatéma

Az alkotmányozáshoz hasonlóan oktatási ügyekben is vita alakult ki csütörtökön a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki tanácskozásán, azonban közel sem olyan "parázs", mint az új alaptörvény megalkotásával kapcsolatban - számoltak be kormánypárti politikusok. Szócska Miklós elképzeléseit reálisnak tartják, nem váltottak ki ellenérzést.

Az MTI úgy tudja, az oktatással kapcsolatos, koncepcionális jellegű vita ismét Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán (Fidesz), a parlament oktatási bizottságának elnöke között alakult ki.

Az MTI fideszes és kereszténydemokrata forrásból úgy értesült, hogy az oktatási törvényekről kibontakozott vita korántsem volt olyan éles, mint az alkotmányozásról szóló. (Kereszténydemokrata forrásból szerzett értesüléseik szerint, a frakciószövetség siófoki ülésén szerda és csütörtök délelőtt is hosszas vita bontakozott ki az alkotmányozás ügyében.)

Az ülésen résztvevő egyik országgyűlési képviselő az oktatási vitával összefüggésben úgy fogalmazott: nem oldódott meg minden nézeteltérés, de össze sem lehet hasonlítani az alkotmányozás ügyében kialakult vitával. Hozzátette: Pokorni Zoltán és Hoffmann Rózsa között szemléletbeli és koncepcionális különbség rajzolódott ki, s egyik példaként említette, hogy különféleképpen számolnak arról, mennyibe kerülne a pedagógus-életpályamodell bevezetése.

Szócska Miklós koncepcióján nem vitáztak, nincs ellenérzés

Az MTI-nek nyilatkozó kormánypárti politikus elmondása szerint az egészségügyi kérdésekben nincs vita, a Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és a minisztérium által kidolgozott koncepció olyan passzusokat tartalmaz, amelyeket reálisnak tartanak. Az ellátórendszerrel kapcsolatos lépések nem váltottak ki ellenérzést - tette hozzá.

Péntek délelőtt Siófokon a frakciószövetség szakmai kabinetjei előtt a kormánytagok ismertetik majd jogalkotási elképzeléseiket. Délben sajtótájékoztatót tart Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Ezt követően, délután a kabinet is kihelyezett tanácskozást tart a Balaton-parti városban.

A kormányülésen téma lesz a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához való csatlakozás, a nemzeti sportstratégia, valamint a népegészségügyi program.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink