hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Autistavizsgáló-központ Budapesten

Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját, amely Budapesten, a felújított Heim Pál kórház Madarász utcai részlegében kapott helyet, mondta el Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az új központban az autista gyerekeket a nekik szükséges nyugodt környezetben tudják gyógyítani.

Az autizmus spektrumzavar egy veleszületett, gyógyíthatatlan betegség, amelynek számos változata létezik. A legjellemzőbb, hogy a betegséggel élők nehezen fogadják be a világot, ezen belül frusztrálónak éreznek átlagosnak tartott érzelmeket, színeket és zajokat, ismertette a főigazgató. Hozzáfűzte: az autista gyerekeknek a gyógyuláshoz szükségük van akadálymentesített környezetre, ahol olyan szín- és hangvilág veszi körül őket, amely nyugodt közeget biztosít nekik.

A vizsgálóközpont létrehozására tavaly április 2-án az autizmus világnapján hirdetett gyűjtést a Út a Mosolyért Alapítvány. Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke azt mondta: előszeretettel támogatnak olyan területeket, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mindig a hosszú távú megoldások kialakítása a céljuk, miként ez a autistavizsgáló-központ esetében is történt.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés