hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Augusztusban lesz kész az átalakítás mesterterve

A hvg.hu szerint szűk három hónap alatt készíti el a magyar egészségügy lehetséges átalakítását megalapozó tanulmányt az a tanácsadócég, amelyik a szlovákiai egészségügyi reform megalapozásán is dolgozott.

A Belügyminisztérium (BM) nettó 278 millió forintért kötött szerződést a nemzetközi Boston Consulting Group (BCG) tanácsadócég magyar leányvállalatával „tanulmány és vezetői összefoglaló készítése a magyar egészségügy lehetséges értékalapú átalakításáról” címén – derül ki a tárca által közzétett szerződéslistából. A kontraktus május 18-án lépett hatályba, a vége pedig augusztus 7-e – vagyis a cég minden bizonnyal ekkor fogja teljesíteni a megbízást, tehát átadni az elkészült dokumentumot.

A K-Monitor már július végén beszámolt arról, hogy a BM engedélyt kért rá, hogy a „koronavírus elleni védekezéssel összefüggő” beszerzés keretében leszerződhessen a BCG-vel a tanulmány elkészítésére.

A hvg.hu kereste a BCG-t a BM számára készülő tanulmány ügyében, de nem akartak nyilatkozni. A cég számára mindenesetre nem új terület az egészségügy, ők dolgozták ki a legutóbbi egészségügyi reform alapjait Szlovákiában. Újlaki Ákos projektvezető a 2018-as Portfolio Private Health Forumon előadást is tartott erről. Már akkor úgy fogalmazott a szlovákiai reformhoz „hasonló Magyarországon is implementálható lenne”, emlékeztet a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink