hirdetés
2021. február. 25., csütörtök - Géza.

Átalakulás előtt az egészségbiztosítási piac

Bővül a magán egészségbiztosítás piaca: évente 12-13 milliárd forint díjbevételük van a biztosítóknak, és ez 2012 óta évente 20-30 százalékot nő, írja a VG.

Zsolnai Gábor, az Union Biztosító üzletfejlesztési igazgatója a Világgazdaság Megtakarítási trendek – Nyugdíj és/vs öngondoskodás című konferenciáján azonban hozzátette: az egészségbiztosításoknak a 95 százaléka vállalati és csoportos biztosítás. Ez azt jelenti, hogy zömében a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást az alkalmazottaikra (nagyjából 250 ezer fő). Ebben nagy szerepet játszik, hogy azt 2012 óta adómentes juttatásként adhatták a munkáltatók, ez azonban jövőre megszűnik, a 2018-ban megkötött szerződések 2019. december 31-ig lesznek csak adómentesek.

Zsolnai Gábor szerint ez nagy probléma. A szakember úgy véli, hogy a biztosításba csomagolt egészségügyi szolgáltatásnál jobbat még a világon nem találtak ki, működik, és hatásos.

A világ egészségügyi tendenciáit figyelve egyre jobban szeretik az orvosok saját életterében vizsgálni az embert, amiből többet ki lehet következtetni. A tendenciák a biztosításokat is át fogják alakítani, hamarosan elterjed az online betegút szervezés, egészség-tanácsadás, bónuszrendszereket vezethetnek be a biztosításokba, például az egészségesebben élők kedvezményeket kapnak. Több szolgáltatást is vélhetően bevonnak majd az egészségbiztosításokba, például az alapellátási szolgáltatásokat, a krónikus betegek ellátását, rehabilitációs szolgáltatásokat, fekvőbeteg ellátást, határon átnyúló ellátásokat, egészségturizmust, írja a lap.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink