hirdetés
hirdetés
2021. október. 27., szerda - Szabina.
hirdetés

Átalakul a járóbeteg-ellátás

Úgy tűnik, a kórházi lobbi ismét a járóbeteg-ellátás rovására szerezhet jelentős összegeket a reformból fakadó struktúraátalakításra – a többi közt ez olvasható ki az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjainak legújabb változatából. A programokat lapzártánk idején még egyeztetik Brüsszellel, s július 25-én fogadja majd el a kabinet.
  Tény, hogy a kormány az eredeti tervekhez képest némi csúszásban van azoknak az európai uniós pénzt felhasználó pályázatoknak a kiírásával, amelyek segítségével a járóbeteg-ellátás is fejleszthető, pedig ma már nemigen találni olyan szakértőt, aki ne hangoztatná, hogy az alap- és járóbetegellátást a kórházi kapacitások leépítése előtt, de legalábbis azzal egy időben kellett volna fejleszteni. Most úgy tűnik, a pályázatokat legkorábban augusztusban írják ki, így 2009 folyamán adhatják majd át azt a zöldmezős beruházással felépülő 20–25 kistérségi szakrendelőt, amelyek ellátási körzetében korábban sem önálló, sem integrált szakrendelő nem üzemelt.

Folytatás a 12. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink