hirdetés
2022. augusztus. 12., péntek - Klára.

Átadták az ország első Digitális Tudásközpontját Nyíregyházán

Átadták a Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpontot Nyíregyházán, amely a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció és a mesterséges intelligencia világát mutatja be.

A már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban (Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben) alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat.  A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógustovábbképzések helyszínét biztosítja.

Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek.

A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.

A nyíregyházi Digitális Tudásközpont programjaira előzetes regisztrációval a www.digitalis-tudaskozpont.hu. oldalon lehet jelentkezni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés