hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 29., kedd - Mihály.
hirdetés

Ápolási díj: az emelésen kívül csak ez változott

A díj emelkedett, az egyetlen változás, hogy háziorvosok helyett szakorvosok végzik majd a minősítést, objektívebb szempontrendszer alapján.

hirdetés

Aki eddig valós jogosultság alapján kapott ápolási díjat, az továbbra is megkapja az őt illető ellátást. Az elmúlt napokban több álhír is megjelent a gyermekek otthongondozási díjával kapcsolatban, azonban a valótlan állítások attól még, hogy gyakran megismétlik, valótlan állítások maradnak. Ami tény, hogy nagymértékű emelés történt az ápolási díjak ügyében. Az egyetlen változás, hogy háziorvosok helyett szakorvosok végzik majd a minősítést egy objektívebb szempontrendszer alapján. Szomorú, hogy vannak, akik fogyatékos ügyben, szociális területen, egyéni helyzeteket, családokat használnak fel politikai hisztériakeltésre – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Fontos szempont volt az állapotvizsgálati módszer kialakításánál, hogy aki eddig jogosult volt ápolási díjra, az ezután is megkaphassa az ellátást, illetve gyermekére tekintettel a gyod-ot. Az EMMI a továbbiakban is folyamatosan egyeztet az érdekvédelmi szervezetetekkel, monitorozza az állapotvizsgálati eljárás működését, és az összegyűlt tapasztalatokat felhasználja.

A kormány idén januártól vezette be a gyermekek otthongondozási díját (gyod), amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint, és ami a gyermek életkorától függetlenül folyósítható. A gyod összege 2022-ig folyamatosan emelkedik majd, és eléri az akkori minimálbér szintjét. A gyermekek otthongondozási díjának célja, hogy a legsúlyosabb állapotban lévő, önellátásra képtelen gyermekek szüleinek nyújtson támogatást.

Ami az ellenzék részéről elhangzott eddig, az önmagában csak ötletelés és spekuláció. Az új szabályozással minden valóban jogosult jobban jár.

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 1,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink