hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Alacsony a Nyugat-nílusi lázas esetek száma

Augusztus 20-ig a legtöbb fertőzöttet Görögországból jelentették, összesen 39 esetet, itt 6 halálos áldozata is van a fertőzésnek, közli a Weborvos.

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is meglepően alacsony a Nyugat-nílusi lázas esetek száma Európában. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb adatai szerint a fertőzés szezonjának kezdete, május vége óta összesen 66 esetet regisztráltak az unió 4 országában, a szomszédos államokban pedig egyet sem.

Augusztus 20-ig a legtöbb fertőzöttet Görögországból jelentették, összesen 39 esetet, és itt 6-an bele is haltak a betegség szövődményeibe. Olaszországban 19, Spanyolországban 6, Romániában 2 megbetegedést regisztráltak.

Korábban a május végétől novemberig tartó Nyugat-nílusi vírus fertőzési szezonjában évente több száz fertőzéses esetet jelentettek Európában, Magyarországon például 2018 - ban 225-en kapták el a vírust.

A Nyugat-nílusi vírusgazdák a madarak, közöttük pedig szúnyogok révén terjed a kór, és az emberre is szúnyogcsípés útján kerül át, írja a lap.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés