2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Adomány a kárpátaljai kórházaknak

400 ezer euró összértékű, Szabad Ferenc kárpátaljai születésű bajorországi orvosprofesszor által összegyűjtött egészségügyi adományt adott át a kárpátaljai kórházaknak Grezsa István kormánybiztos a Záhony-Csap határátkelőhelyen.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Grezsa István elmondta, hogy a német kórházakból összegyűjtött, eredeti áron kétmillió eurót (csaknem 620 millió forintot) meghaladó összértékű egészségügyi felszerelésből és orvosi eszközökből álló adományt Szabad Ferenc kárpátaljai születésű bajorországi orvosprofesszor, a Bad Neustadt-i körzeti klinika főorvosa szervezte és állította össze a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai kórházak számára.

Viktor Mikulin kárpátaljai kormányzóhelyettes azt hangsúlyozta, hogy rendszeresek a Magyarországról Kárpátaljára érkező egészségügyi támogatások. "Bátran kijelenthetem, hogy a Magyarországtól eddig kapott egészségügyi szállítmányok életeket mentettek Kárpátalján", mutatott rá, emlékeztetve arra, hogy Ukrajnában zajlik az egészségügy reformja, ezért nagyon jól jön a kárpátaljai egészségügyi intézményeknek a Csapon átadott felszerelés, amely a helyi Vöröskereszt irányításával a megye egészébe eljut.

Ivanna Szabo, az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének elnöke közölte, megyeszerte 13 kórházba juttatnak a már vámkezelt segélyrakományból, amelynek legnagyobb része az Ungváron működő megyei egészségügyi intézményekbe, köztük a kardiológiai központba, a megyei klinikai kórházba, az onkológiai központba, a tüdőkórházba, valamint a munkácsi megyei gyermekkórházba kerül, de részesülnek belőle a többi között a beregszászi, rahói, técsői, nagyszőlősi, volóci járási kórházak is. A rakományt vámraktárban helyezik el, és a kijelölt kórházak előre egyeztetett időpontban szállíthatják majd el a nekik juttatott eszközöket és berendezéseket.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink