2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A nemzet háziorvosa: még 3 hétig várják az ajánlásokat

Még 3 hétig várják az ajánlásokat az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt elindult, ”A nemzet háziorvosa” pályázatra.

Eddig 140 érvényes ajánlás érkezett a pályázatra. Idén a legkisebb hazai település ahonnan érvényes ajánlás érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei 568 lakosú Egyed, de jöttek ajánlások a kárpátaljai Nagydobronyból, Kisdobronyból, Badalóról, Somból és az erdélyi Zetelakáról is.

Számos életmentő, megható, szép történettel találkozhatnak a www.evpraxisa.hu portál olvasói. A dunapataji háziorvos például a rendelési idő után mentette meg méh-csípte, allergiás betegének életét. A kárpátaljai nagydobronyi doktornő az Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon 73 árva-félárva, szociálisan rászoruló gyermekeiért teljesít szolgálatot teljes szívvel és örömmel, ha kell éjszaka is. A debreceni orvos remek diagnoszta hírében áll, daganatos betegei rajonganak érte, hiszen időben küldi őket szakvizsgálatra, amikor állapotuk még visszafordítható.

A hazai történetek szereplői között indiai és lengyel származású háziorvos is szerepel, akik évtizedek óta
élnek Magyarországon, és remekül beszélik a nyelvet.

Bár a háziorvosokat elsősorban pácienseik ajánlhatják, várják az önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, alapítványok, iskolák, idős otthonok, egyházkerületek, egyesületek, szerkesztőségek ajánlásait is, hiszen a tavalyi nyertesek ajánlói között ott volt például Györe, Arló, Újszilvás, Sándorfalva polgármestere, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a marosvásárhelyi református lelkész, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége.

Idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl.

„A nemzet háziorvosa” pályázatról bővebben: www.evpraxisa.hu


Ajánlásaikat 2019. szeptember 14-ig  küldhetik be háziorvosukról és a vele dolgozó nővérről!

hirdetés

Könyveink