2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

A Metallica segíti a román gyermekrákkórház felépítését

Az amerikai Metallica metálegyüttes 250 ezer eurót (81 millió forint) adományozott az első romániai gyermekonkológiai klinika építésére – jelentette be a projektet kezdeményező Dariueste Viata jótékonysági szervezet, írja az Index.

Az együttes szerdán este adott teltházas koncertet Bukarestben a Nemzeti Arénában. „Európai turnénk utolsó szakasza egy egészen különleges felajánlással vette kezdetét” – közölte honlapján az együttes, amely All Within My Hands nevű saját karitatív alapítványán keresztül juttatja el a pénzt a bukaresti kórház építésére. A Metallica egyébként rengeteg adományt ad különféle szervezeteknek; magyarországi koncertjük után például 4,25 millió forintot adtak a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.

A 2012-ben alapított segélyszervezet, a Dariueste Viata 2017-ben indított gyűjtést az első romániai gyermekrákkórház létrehozására, és eddig mintegy 10 millió euró gyűlt össze 260 ezer magánszemélytől és valamivel kevesebb mint 2000 cégtől.

A bukaresti Gyermekonkológiai és Sugárterápiás Kórház építése a múlt év közepén indult, a hatszintes épület már szerkezetkész, az átadást a jövő évre tervezik, írja az MTI nyomán a lap.

(forrás: Index/MTI)
hirdetés

Könyveink