hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A magyar rákellenes program tapasztalataira támaszkodna a WHO

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a WHO illetékes munkatársai jelenleg is dolgoznak az onkológia területén eddig is meglévő együttműködés szélesítésén.

Sok évtizedes orvosszakmai és tudományos munkát ismer el a WHO az Országos Onkológiai Intézet jövőbeli lehetőségeiről a nemzetközi szakmai szerepvállalásban. Erről folytatatott videokonferencia keretében megbeszélést a WHO képviselőivel Kásler Miklóstették közzé a miniszter hivatalos Facebook-oldalán.

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, magyarországi látogatása alkalmával személyesen kereste fel az onkológiai ellátás és kutatás fellegváraként működő intézetet.

"Ma is büszkeséggel tölt el az ott dolgozó kollégáim szakmai kiválósága és az intézet, amelyet 1992-től 26 esztendőn keresztül főigazgató-főorvosként vezethettem" – fogalmaz Kásler Miklós a posztban.

Az Emmi, az OOI és a WHO illetékes munkatársai jelenleg is dolgoznak az onkológia területén eddig is meglévő együttműködés szélesítésén, amiben a WHO támaszkodni kíván a magyar Nemzeti Rákellenes Program tapasztalataira a Közép- és Kelet-Európai régióban és a szűken vett régión túlmutatóan is – közlik.

"Dr. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz méltató szavai és kollégái érdeklődése az egészségügyi kormányzat vezetőjeként örömmel töltenek el, hiszen rámutatnak, hogy a magyar ellátórendszerre honfitársaink számíthatnak, a WHO pedig regionális léptékben számol is velünk" – írja bejegyzésében a az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala
Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés