hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A kisebb városok súlyos orvoshiánnyal küzdenek

Nem kevesebb mint 9 szakorvost tudna azonnal felvenni a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház, derül ki a Boon.hu összeállításából.

Keresnek a csecsemő- és gyermekosztályra osztályvezető főorvost, sürgősségi szakorvost, pszichiátriai rehabilitációs szakorvost, de belgyógyász szakorvos pályázatát is várják. Azonban nemcsak orvosok hiányoznak a kórházból, hanem a pszichiátriai osztályra például osztályvezető főnővér. Az álláshirdetések nagy része már 2016 februárjában kikerült a kórház oldalára.

A kórház megbízott főigazgatójától, dr. Kovács Lajostól a Boon.hu szerette volna megtudni, hogy összesen hány szakorvost és hány szakápolót tudna felvenni az intézmény, okoz-e zavart a működésben, hogy ennyi szakember hiányzik. „A fenntartónk a feltett kérdéseire az alábbi válaszadáshoz járult hozzá. Tájékoztatjuk, egyben felhívjuk a figyelmét arra, hogy egy pozíció betöltetlensége nem jelent ellátatlanságot! Intézményünk megfelelő számú szakdolgozóval biztosítja a zökkenőmentes és biztonságos betegellátást” – írta válaszában a főigazgató.

Ez utóbbi azonban valószínűleg nem lehet könnyű, hiszen a kórház oldaláról az is kiderül, hogy egyes osztályokon csupán egyetlen orvos dolgozik. Ilyen a csecsemő- és gyermekosztály, a krónikus belgyógyászat, a reumatológiai osztály és a sürgősségi betegellátó osztály. A lap szerette volna megtudni a kórház vezetőjétől, hogy ezeken az osztályokon például hogyan oldják meg az ügyeletet, de dr. Kovács Lajos azt válaszolta, hogy a fenntartó által engedélyezett válaszon kívül nem mondhat mást. Megerősítette: az ellátás és a működés megoldott az intézményben.

A közalkalmazotti állásportált böngészve kiderült, Ózdon is hiány van orvosokból. Itt 2 házi gyermekorvos, 2 háziorvos és 1 iskolaorvos számára írtak ki pályázatot. Keresték az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetőjét, valamint az egészségügyi alapellátás vezetőjét, de egyiküket sem tudták elérni.

(forrás: Boon.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink