hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A hivatal türelmet kér

Egy olvasója friss történetével emlékezik meg a Népszava arról, hogy a Fidesz-kormány két éve szüntette meg a rokkantnyugdíjat, és felülvizsgálatra küldte az addigi jogosultakat.

Januárban a korábbi 67 százalékos rokkantságát 18 százalékban állapították meg, amely ellen fellebbezett – idézik a ma 48 éves férfi esetét. Márciusban másodfokon újabb vizsgálatra hívták, ahol már 50 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála, és azt, hogy "valamilyen" ellátásra jogosult. Pénzt viszont azóta sem kap, érdeklődésére mindig a türelmét kérik a nyugdíjfolyósító-, és a rehabilitációs intézetnél. Kénytelen volt a munkaadója segítségét kérni, mivel a 40 ezer forintból képtelen megélni. Foglalkoztatója két hónapra [a korábbi 4 órával szemben] nyolc órában alkalmazta, ám így erre az időre nem kaphatja meg visszamenőlegesen a rokkantsági járadékot, hiszen aki teljes munkaidőben dolgozik, annak - a kormány döntése alapján - ez nem jár.

A hivatalokban egyelőre csak arról tájékoztatták, hogy a papírjai már beérkeztek, körülbelül 41 ezer forint támogatásra számíthat, ezt visszamenőleg megkapja. Ám, hogy mikor, az rejtély. Azt mondta, ha nem dolgozik, és 22 éves fia nem segíti, enni sem tudott volna. Korábbi utazási kedvezényét sem újíthatja meg addig, amíg nem kapta meg a rokkantsági határozatot. Most ő is 9500 forintos bérletetet vásárol azért, hogy bejárjon dolgozni – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink