hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

3,7 millió életet mentene meg a helyes táplálkozás

Az egyes életszakaszokban szükséges megfelelő táplálás biztosítása kellene, hogy az egészségügyi szolgáltatások egyik alapköve legyen, derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéséből.

A következő hat évben 3,7 millió emberéletet lehetne megmenteni a helyes táplálkozás biztosításával, derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéséből. A mutatók szerint világszerte csökken a testmagasság és az életkor aránya alapján - alultápláltnak számító gyerekek aránya, a gyerekkori elhízás ugyanakkor növekszik:

A felnőttkori túlsúly és elhízás csaknem minden régióban és országban növekedést mutat.Az elhízás fokozza a diabétesz, a szív-és érrendszeri betegségek, az izomzat és a csontrendszer rendellenességei, valamint bizonyos ráktípusok kockázatát.

Jamamoto Naoko, a WHO munkatársa szerint a minőségi szolgáltatások biztosítása és az univerzális egészségügyi ellátás megvalósítása érdekében a megfelelő élelmezésnek az alapvető egészségügyi szolgáltatások egyik alapkövének kellene lennie. Jelentésében a világszervezet a saját egészségügyi irányelveiket leginkább követő intézkedések bevezetésére buzdítja az országokat, emellett néhány ajánlást is megfogalmaz, például a vas és folsav étrend-kiegészítők alkalmazását a várandósság alatti időszakban, valamint a késleltetett köldökzsinór-elvágást, amely biztosítja, hogy a csecsemő fontos tápanyagokhoz jusson hozzá, írja az MTI nyomán a Népszava.
(forrás: MTI, Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink