hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Oltás nélkül

2-3 ezer egészségügyi dolgozó veszítheti el az állását

2-3 ezer egészségügyi dolgozó veszítheti el az állását októberben, amiért nem oltatta be magát koronavírus ellen. Erről a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője beszélt az RTL Híradónak.

Ez a szám jóval nagyobb, mint amennyivel korábban az érdekképviseletek számoltak. A legtöbben a szakdolgozók közül eshetnek ki, például ápolók, asszisztensek vagy épp beteghordók. A szakdolgozói kamara elnöke szerint az elbocsátások miatt néhány helyen fennakadások lehetnek az ellátásban, közölték.

Soós Adrianna, a  Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke úgy értesült, hogy a kisebb intézményekben 5-10 főt bocsáthatnak el, a nagyobb intézmények 15-80 dolgozót is elveszíthetnek emiatt. Olyanoknak is menniük kell, akik nincsenek közvetlen kapcsolatban a betegekkel.

A minisztérium szerint az ellátás nincs veszélyben, hangzott el a Híradóban.

A TASZ szerint a körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől, közölte honlapján a szervezet.

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János

(forrás: RTL Klub Híradó, Társaság a Szabadságjogokért, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink