hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Továbbfejleszti és kiterjeszti programjait az EIT Health

Az EIT Health helyi vagy nemzetközi piacra lépést támogató, több mint 600 000 euró összdíjazású vállalkozás-fejlesztési programokat  ír ki 2019-ben.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) célja olyan európai startupok felkarolása, melyek forradalmasítják az európai piacokat.

“A kutatásaim egy nap valósággá válhatnak és kikerülnek majd a labor falai közül”

Idén 67 csapat nyújtott be pályázatot az EIT egészségügyi, élelmezés- és nyersanyagtudományi üzleti ötletek számára kiírt versenyébe, és vett részt egy két napos bootcamp tréningen. A jelentkezők tudományos hátterű, de üzleti tapasztalattal nem rendelkező tagokból álltak. A program során vállalkozási alapismereteket szereztek, tanultak a piac szegmentálásról, kidolgozták üzleti ajánlatukat, üzleti tervet készítettek, megvizsgálták versenyelőnyüket és a két napos intenzív tréning után elkészítették az első bemutatkozó prezentációjukat (pitch deck). Közülük az EIT 21 csapatot juttatott tovább a személyre szabott, tematikus mentor programjába; 5-öt az egészségügy, 6-ot az élelmezésügy, és 10-et a nyersanyagtudomány szakterületekről, ezen belül 5 elsődleges, 5 pedig másodlagos nyersanyagokkal foglalkozó team volt. Az egyéni igényeikre szabott mentor program során tovább fejlesztették üzleti tervüket, megtanulták beazonosítani és megtalálni a potenciális vevő körüket, befektetőiket, vagy partnereiket. Novemberben, a közös nagy döntőben a csapatok nemzetközi zsűri előtt mérték össze tudásukat, ahol az élelmiszer és az egészségügy szekció győztese 10000 eurót nyert, a második helyezett 7000, a harmadik pedig 5000 eurós díjban részesült. A első és másodlagos nyersanyagokkal foglalkozó csapatok első helyezettei 10000 eurót kaptak, a másodikok 5000, a harmadikok pedig 2500 euró jutalmat vehettek át.

2019-ben az EIT Health továbbfejleszti és kiterjeszti programjait

2019-ben az EIT Health folytatja együttműködését az élelmezésügyre specializálódott EIT Fooddal és a nyersanyagtudományokkal foglalkozó EIT Raw Materials-szal, hogy együtt indítsák el EIT Jumpstarter néven szelektív, versenyközpontú, üzleti képességek fejlesztésére összpontosító programjukat, mely a résztvevők számára eddig elérhetetlen kapukat nyit meg Európában, beleértve a Tudás és Innovációs Közösségek (Knowledge and Innovation Community KIC) hálózatát is. 30-30 csapatot hívnak majd meg mindhárom szakterületről, így összesen 90 jelentkező közül fogják majd kiválasztani a legjobb 18-at, vagyis kategóriánként 6 teamet, akik bekerülnek a döntőbe és versenybe szállnak a 10.000 eurós fődíjért.

A 2019 év elején induló Jumpstarter programot üzleti ötlettel rendelkező, vállalkozási ismereteiket fejleszteni kívánó innovátoroknak írják ki, akik a program végén elindíthatják startup vállalkozásukat. Az InnoStars Awards program keretében az idei évben alkalmazott felkészítési és tréning metodika adja a 2019-es évi programok elméleti alapját. Az EIT Health erre a programra termékkel, vagy prototípussal már rendelkező, vagy már jogi személyként működő startupok jelentkezését várja, azzal a céllal, hogy a piacra lépésüket támogassa. A programra a jelentkezést március 27-ig várják, a kiválasztott csapatokat két bootcamp és egész éven át tartó tréning sorozat során készítik fel a novemberben tartandó végső döntőre.

Az idei év tapasztalatai alapján a startupok jelentős része, az üzleti- és iparági-, valamint akadémiai háttérrel rendelkező szakemberek felkészítését követően nemcsak a versenyben tudnak majd sikerrel helytállni, hanem képesek lesznek a sikeres piacre lépésre is. 2019-ben folytatódnak a startupok felkészítésére és támogatására kidolgozott út további állomásai is, a Headstart verseny azzal a céllal, hogy a start-upok piacra lépési ideje lerövidüljön, illetve az érett fázisban lévő startupokra specializálódott Catapult verseny, amely célkitűzése, hogy gyorsabb növekedési pályára állítsa a vállalkozásokat. Az EIT Health helyi vagy nemzetközi piacra lépést támogató több mint 600.000 euró összdíjazású vállalkozás fejlesztési programokat ír ki 2019-ben.

(forrás: wshungary.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink