hirdetés
2020. január. 29., szerda - Adél.
hirdetés

Május a vérnyomásmérés hónapja!

100 ország, 25 millió vérnyomásmérés

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett májusra: legalább 100 országban 25 millió vérnyomásmérés a cél.

hirdetés

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2018 májusára May Measurement Month 2018 (MMM18) néven. A cél, hogy legalább 100 országban összesen 25 millió egyén vérnyomását mérjék meg. Olyan egyénekről van szó, akiknek egy éven belül nem mérték meg a vérnyomását. A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire és kellő időben történő felismerésére.

A figyelemfelhívás eddig minden év május 17-én a WHO által meghirdetett Hypertonia Világnapon történt. A mozgalom ezt most egy egész hónapra terjeszti ki.

2018. május 1-31. között a háziorvosoknál és a gyógyszertárakban legalább naponta 1-2 egyén, a hypertonia szakellátóhelyeken 50-100 ember vérnyomásmérése és a közösségi helyeken változó létszámú önkéntesek bevonása lehetővé tenné, hogy Magyarország számos mérési eredménnyel (legalább 5000 egyén adatával) hozzájáruljon a mozgalomhoz.

Kérik a kollégákat, hogy jelentkezésükkel és támogató részvételükkel segítsék a mozgalom hazai megvalósulását!

Jelentkezni a nemzeti koordinátor iroda címén:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. lehet.

További részletek az MGYK honlapján

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés