hirdetés
2024. augusztus. 29., csütörtök - Beatrix, Erna.
hirdetés
hirdetés

 

Űregészségtudományi képzés indul Debrecenben angol nyelven

Immár angol nyelven is elérhető a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, 21 magyar egyetem részvételével működő UniSpace program, amely egyedülálló posztgraduális képzési formát nyújt négy szakirányon az űrtevékenységgel kapcsolatosan, közölte a tárca.

A program interdiszciplináris tudással "vértezi fel" a képzésben résztvevőket napjaink egyik leginnovatívabb iparága, az űrtudomány és űrtechnológia területén, olyan témákat érintve, mint az új magyar űrutazási program, a HUNOR, az űrgazdaság, űrpolitika és űrdiplomácia világa, az űreszközök működése és gyártása, valamint a mesterséges intelligencia űrtevékenységben betöltött szerepe.

A Debreceni Egyetemen az innovatív táplálkozási és űregészségtudományi szakemberképzés (https://aok.unideb.hu/node/1789) célja az élő természettudományokban, azon belül is a táplálkozástudományban és az egészségtudományban jártas szakemberek képzése, akik multidiszciplináris megközelítésben képesek az emberek hosszan tartó űrutazásával, illetve exoplanétákon történő tartózkodásával kapcsolatos problémák kezelésére.

Photo on PixnioA Nemzeti Közszolgálati Egyetem indítja a világűrpolitikai tanácsadó képzést, amelynek célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a világűr emberi felhasználásának jogi, politikai és gazdasági aspektusaival. A képzésről a https://kti.uni-nke.hu/szakiranyu-tovabbkepzesek/szakiranyu-tovabbkepzesi-szakok/vilagurpolitikai-tanacsado/altalanos-informaciok linken lehet tájékozódni.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem indítja az űrtudományi szakember képzést (http://to.ttk.elte.hu/?q=tovabbi-kepzeseink), ahol a hallgatók megismerkedhetnek az űrtudomány alapjaival és alkalmazásaival.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen űrtechnológiai szakemberképzés (https://www.vik.bme.hu/hir/3318-urtechnologiai-szakember-szakiranyu-tovabbkepzes-indul) indul, ahol olyan szakemberek képzése a cél, akik megalapozott műszaki tudással rendelkeznek az űrtechnológiai fejlesztések folyamatairól, az űrkörnyezet által a műszaki fejlesztésekkel szemben támasztott speciális követelményrendszerről.

A UniSpace programról további információ a https://unispace.hu/ honlapon érhető el; a képzésre a jelentkezési határidő augusztus 31.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink