hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

 

Richter Témapályázat: fókuszban a pszichiátria és a nőgyógyászat

A pályázat célja a társaság stratégiai irányaihoz, belső K+F+I tevékenységéhez kapcsolódó, nemzetközi színvonalú innovációk támogatása, a pályázókkal kölcsönös előnyöket kínáló kommunikáció kialakítása és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítése.

A Richter Gedeon Nyrt. 1000 főt meghaladó kutatási bázisával a térség egyik kiemelkedő gyógyszeripari innovációs központja, amelynek originális kutatási tevékenysége a központi idegrendszeri megbetegedések kezelésére fókuszál.

Emellett jelentős biotechnológiai kapacitással rendelkezik és jelentős szerepet játszik originális nőgyógyászati termékek kifejlesztésében is. A társaság kétfordulós pályázati felhívást tesz közzé, nemzetközi szinten is kiemelkedő tudományos kutatások támogatására.

A pályázattal kapcsolatos elvárások

A pályázatban a társaság a saját kutatási irányvonalához kapcsolódó, már megkezdett és kezdeti eredményeket felmutatni képes új, innovatív kutatási javaslatok kidolgozását várja a következő indikációs területeken:

• pszichiátriai betegségek általában, ezen belül kiemelten:

o kognitív zavarok és

o pszichiátriai betegségek negatív tünetei

• nőgyógyászati betegségek klinikai kutatása, target javaslatok és digitális megoldások ezen belül kiemelten:

o meddőség

o endometriózis

o polycisztás ovárium szindróma (PCOS)

o menopauza

o nem-hormonális fogamzásgátlás

• oszteoporózis

• autoimmun betegségek, reumatológia

A modalitásokat tekintve egyaránt várunk kis- és nagymolekulás (pl. fehérje gyógyszerekre irányuló) javaslatokat, sejt és génterápiás megoldásokat, valamint digitális alkalmazásokat.

A pályázati javaslattal szembeni döntő elvárás az innovatív tartalom, kiváló szakmai háttér és a gyakorlati alkalmazhatóság. 

A témapályázat irányulhat:

- a gyógyszerkutatási folyamat bármely szakaszára (korai/felfedező kutatás, preklinikai, vagy klinikai kutatás), illetve a biológiai, a biotechnológiai, a kémiai, gyógyszerészeti vagy egyéb gyógyszerkutatásban alkalmazott tudományterületre;

- a pályázat fókuszában lehet új utakat nyitó metodikai/biomarker megközelítés kidolgozása - elsősorban a transzlációs kutatások területén;

- olyan preklinikai és klinikai összefüggések feltárása az indikációs területen belül, amely az adott betegség jobb megértését, ezáltal hatékonyabb terápia kidolgozását segítheti elő;

- prevenciós és/vagy terápiás eljárások hatékonyságának növelése újszerű megközelítés révén (pl. orvostechnikai eszközökkel kombinált módon stb.);

- digitális megoldások (hardver, szoftver, mesterséges intelligencia, vagy azok kombinációja), mely alkalmas lehet például - de nem kizárólag - nőgyógyászati diagnosztikára, prevencióra, terápiára.

További részletek a pályázati kiírásban

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink