hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

 

Megújította együttműködését a SZTNH és a HUN-REN kutatási hálózat

A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.

A megállapodás részeként az SZTNH vállalja a szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos ismeretek terjesztését különböző szakmai konzultációk és szemináriumok keretében a kutatók számára, valamint szakértői támogatást nyújt a HUN-REN számára a szellemitulajdon-védelmi és hasznosítási stratégia kialakításához és végrehajtásához.

Gulyás Balázs, a HUN-REN elnöke a közlemény szerint elmondta: a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat mellett a teljes kutatási-fejlesztési-innovációs ökoszisztéma nyer a most aláírt megállapodással, amely hatékonyan épül az elmúlt évek tapasztalataira, és megerősíti a két intézmény együttműködését.

Farkas Szabolcs, az SZTNH elnöke közös célnak nevezte a hazai innovációs potenciál erősítése érdekében a szellemi alkotómunka elismerésének, a kutatás-fejlesztés során létrejött értékek védelmének támogatását és hasznosításának elősegítését, valamint a kutatóközösség tudatosabbá tételét a szellemi tulajdon oltalmazásában. A megállapodás kiterjed közös kommunikációs tevékenységekre is. Az SZTNH és HUN-REN segíti egymást más innovációs programokban vagy szakmai módszertani fejlesztésekben is.

A felek bíznak benne, hogy együttműködésük tovább ösztönzi az innovációk létrejöttét, hasznosítását és ezáltal a magyar tudomány fejlődését, amely jelentős hatással van a társadalmi és gazdasági fejlődésre is. Emellett hozzájárul a kutatók megfelelő jogi és gazdasági ismereteihez a szellemi tulajdonjog területén, írták.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink