hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

 

Jakab Ferenc cáfolja, hogy laborszökevény lenne a koronavírus

Nem egy elszabadult vírus okozta a Covid-járványt – szögezte le az ATV Híradónak Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora.

A szakember azokra a nemzetközi publikációkra reagált, melyek szerint az állati kórokozók felkutatása és vizsgálata több veszélyt jelent a társadalmakra, mint amennyi hasznot hoz. Jakab Ferenc szerint ezek a kutatások súlyos világjárványokat akadályozhatnak meg.

A kutatók többsége, így a pécsi virológusok is gyakran távol-keleti országokban gyűjtenek denevérből származó kórokozó-mintákat, melyeket később itthoni laborokban vizsgálnak. Néhány tudós azonban nemzetközi publikációkban arra figyelmeztet, hogy az ismeretlen vírusok veszélyt jelenthetnek a társadalomra. A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint alaptalanok a félelmek.

Jakab Ferenc szerint számtalan hasonló "konteó-elmélet" született már, többen azt állították, hogy a vírus egy laboratóriumból szabadult el, de ezt a virológus határozottan cáfolta.

Nemcsak mi, hanem az egész tudományos szakma cáfolja ezt, egyszerűen az evolúció és a természetnek egy sajnálatos véletlen eseménye az, amely ily módon az emberiséget megfertőzte és járványt generált – fogalmazott a professzor az ATV Híradójának.

A pécsi virológus csoport legutóbb egy bangladesi expedíción vett részt, denevérekből nyert mintákat hoztak haza a Pécsi Tudományegyetemre szigorú biztonsági körülmények között. Most azt vizsgálják, hogy van-e bennük élő vírus, és ha igen, akkor az itthoni ellenszerek hatásosak-e velük szemben. 

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink