hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

 

Fehérjekutatásra verbuválnak

Többek között a gyulladásos és daganatos megbetegedéseket és az öregedést tervezik vizsgálni az új fehérjekutatási együttműködésben – írja a Semmelweis Médiasarok.

A MEDinPROT (Medicine in Proteins) nevű Fehérjetudományi Kiválósági Együttműködési Programot azért indították el az együttműködő felsőoktatási és akadémiai intézetek, hogy a hazai fehérjekutatásokat támogassák. Az elmúlt évtizedben a fehérjealapú medicinák egyre nagyobb szerephez jutottak, hiszen olyan új hatásmechanizmussal bővítették a rendelkezésünkre álló terapeutikumokat, mely nagy szelektivitást biztosít, és így elvezet a személyre szabott gyógyításhoz.

A MEDinPROT kutatócsoportjai most verbuválódnak azon kutatókból, akik a területen már kiváló eredményekkel rendelkeznek, a társegyetemek hasonló területen dolgozó kutatóival szinergizmusban tudják a modern spektroszkópia, molekuláris biológia kínálta lehetőségeket alkalmazni a fehérjék struktúrájának, funkciójának megváltozásából adódó betegségek molekuláris hátterének megértéséhez, fehérjealapú hatóanyagok kifejlesztéséhez – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink