hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

 

Elon Musk technológiai bravúrról számolt be

A Neuralink alig pár hete ültetett be először csipet emberi agyba. Elon Musk kedden csupa jó hírrel szolgált a kísérletről: az alany teljesen jól van és gondolattal irányít számítógépes egeret, írja a VG.

Úgy tűnik, hogy a beteg teljesen felépült, nem tudunk mellékhatásról. A páciens már képes pusztán gondolatokkal mozgatni a kurzort a képernyőn – újságolta a milliárdos  az X közösségi oldalán.     

A vállalat célja, hogy az emberek idegjelekkel is vezérelhessenek külső technológiát. A cég ezen kívül elveszett képességek helyreállítását is kitűzte, így például a látás, a motoros funkciók és a beszéd visszaadását agyi implantátumokon keresztül. Sőt, az úttörő kutatók csip behelyezésével kezelnék az elhízást, az autizmust, a depressziót és a skizofréniát is.

Az embereken végzett klinikai vizsgálat csak egy lépés a sok közül a csip kereskedelmi forgalomba hozatalához. Az orvostechnikai eszközöket gyártó cégeknek több fordulón kell bizonyítaniuk a fejlesztésük hatásosságát és biztonságosságát, írja a lap.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink