hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

 

Az orvostudomány ünnepe

Magyar Orvostudományi Napok címmel háromnapos konferencia kezdődik szerdán Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

A november 5-7. között zajló konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat része, a rendezvényen az egészségügy több mint negyven nemzetközi hírű szakembere tart előadást szakterülete jelenéről és jövőjéről. A konferencia résztvevői például bepillantást kaphatnak Falus András professzortól a genetika, Fürst Zsuzsanna professzortól a gyógyszerkutatás, Bitter István professzortól az agykutatás, Dóczi Tamás professzortól az idegsebészet, Hangody László professzortól az ortopédia és Hermann Péter professzortól a fogorvoslás változásaiba - olvasható a szervező Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) közleményében.

A konferencián több előadás is foglalkozik a fejfájással, a gyermekkori elhízással, pszichiátriai betegségekkel, depresszióval, öngyilkosságokkal kapcsolatos legfrissebb adatokkal, kutatásokkal.

Az előadásokhoz pénteken két kerekasztal-beszélgetés is kapcsolódik, a genetika klinikai és jogi vonatkozásairól, valamint az egészségügy megoldandó feladatairól. Ebben a panelben Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tart nyitóelőadást.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink